BRC Packaging Versie 7

16 jul BRC Packaging Versie 7

Eerder informeerden we jullie over de consultatieronde voor de nieuwe versie van de BRC Packaging versie 7. Op 12 juni jl. werd de feedback ronde afgesloten.

Wat U moet weten!

De BRC Global Standard voor verpakkingsmaterialen zal een grote update ondergaan met de lancering van versie 7. Deze nieuwe versie brengt belangrijke verbeteringen en uitbreidingen met zich mee om de standaard up-to-date te houden met de laatste industriële ontwikkelingen en GFSI-benchmarking vereisten.

Wat is er veranderd?

1. Uitgebreide reikwijdte:
Naast verpakkingsmaterialen omvat de standaard nu ook producten zoals wegwerpservies, rietjes en wegwerpbestek die GFSI-gebenchmarkte certificering vereisen.

2. *Verbeterde veiligheids- en kwaliteitscultuur:
Er is meer nadruk op het implementeren van een effectieve productveiligheids- en kwaliteitscultuur binnen organisaties.

3. Aangepaste risicobeoordeling:
De standaard is nu beter afgestemd op het wereldwijd erkende systeem voor gevaren- en risicobeoordeling van de Codex Alimentarius.

4. Geherstructureerde secties:
Verschillende delen zijn geherstructureerd voor een logischere opbouw, waaronder corrigerende maatregelen, beheersing van niet-conforme materialen en klachtenafhandeling.

5. Nieuwe elementen:
Introductie van beheersingsmaatregelen voor allergenen, clausules over apparatuur en risicobeoordeling van verhandelde producten.

Nieuwe auditopties

Het auditprotocol is geactualiseerd met drie opties:
1. Aangekondigde audit ter plaatse
2. Gemengde, aangekondigde audit
3. Onaangekondigde audit ter plaatse

Bedrijven kunnen nu 10 niet-auditdagen aanwijzen voor onaangekondigde audits. De typische auditduur varieert van 1,5 tot 3 dagen.
Versie 7 van de BRC Packaging Materials standaard brengt significante veranderingen met zich mee. Bedrijven die onder deze standaard vallen, zullen zich moeten voorbereiden op de implementatie van deze nieuwe vereisten om hun certificering te behouden.

 



Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?